Informatie / Communicatie

Gemeentehuis
A. Gilsonplein 1
02.674.75.16 - 02.674.74.85
informatie@wb1170.brussels

De dienst Informatie / Communicatie speelt een essentiële rol bij het verspreiden en beheren van informatie. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende communicatiekanalen, waaronder het gemeenteblad 1170, de officiële website, Facebook, nieuwsbrieven, posters voor evenementen en informatie en mailings. Deze kanalen worden gebruikt om informatie te verspreiden over evenementen die door het bestuur of zijn partners worden georganiseerd en over beslissingen die door de raad en/of de gemeenteraad worden genomen, zoals de toekenning van subsidies, het participatiebudget, de gemeentebegroting en diverse verordeningen.

De dienst heeft een transversale opdracht en biedt permanente ondersteuning en advies aan alle diensten van de administratie. De activiteiten omvatten schrijven, redigeren en content creëren.
 
Naast redactionele inhoud beheert en ontwerpt de dienst beeldmateriaal voor het gemeenteblad 1170, de website, Facebook, de nieuwsbrief en openbare bewegwijzering. Op verzoek verzorgt de dienst ook de fotografische verslaggeving van grote gemeentelijke evenementen. De foto's worden gearchiveerd en bewaard.

  • De gemeentekrant 1170

Er worden 13.300 exemplaren van 1170 gedrukt.

Van de gedrukte exemplaren worden er 13.100 verspreid in alle brievenbussen in de gemeente. De rest wordt ter beschikking gesteld in het OCMW, op openbare plaatsen en in winkels, zodat er een ruime verspreiding is in de hele gemeente. Sinds januari 2016 wordt de distributie verzorgd door een maatwerkbedrijf, APAM.

Een downloadbare versie in PDF-formaat is beschikbaar op de gemeentelijke website en wordt ook gedeeld op de officiële Facebookpagina van de gemeente, zodat alle burgers gemakkelijk en onmiddellijk toegang hebben tot informatie.

  • Websites

De dienst Informatie / Communicatie beheert de website. De site wordt regelmatig bijgewerkt, gereorganiseerd en verrijkt.

Voor verzoeken en/of suggesties kun je contact opnemen met de dienst.

Sinds september 2014 verspreidt het gemeentebestuur een nieuwsbrief met een uitgebreid overzicht van evenementen en nieuws uit de gemeente, zoals aangekondigd op de gemeentelijke website. Deze informatieve nieuwsbrief is ook bedoeld om actuele informatie onder de aandacht te brengen, zodat de communicatie dynamisch en responsief is.

De nieuwsbrief wordt verspreid in het Frans en het Nederlands.

Sinds april 2011 heeft de gemeente een Facebook-pagina die door de dienst wordt bijgewerkt. Hierop staan de verschillende evenementen die door de gemeente worden georganiseerd. De pagina kan ook worden gebruikt om evenementen te delen die door onze partners worden georganiseerd.