Consultaties voor kinderen

Twee adressen :

  • Drie Lindenstraat 125 - 02/672.39.22
  • Winterkoninkjesstraat 15 (in de kinderkribbe "Roitelets") - 02/675.10.44

Het ONE, de evenknie van Kind & Gezin van de Franstalige Gemeenschap organiseert gratis consultaties voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De ouders moeten wel eerst een afspraak maken en kunnen hier dan terecht voor medische opvolging. Wat mogen zij verwachten? Een medisch maatschappelijk werkster kan in samenwerking met een team vrijwilligers het kind onderzoeken, inentingen toedienen, zijn ontwikkeling opvolgen…  De andere taken van de medisch maatschappelijk assistente is naar de ouders luisteren, hun vragen beantwoorden, hen geruststellen en raad geven …

Borstvoeding, slaap, veiligheid, aangepaste voeding, hoe het kind dragen … Het zijn stuk voor stuk problemen waarmee jonge ouders vaak te kampen krijgen. Weten dat men bij een professionele opvang in de buurt terecht kan, is bijgevolg een grote geruststelling. De opzet van deze consultaties is ervoor zorgen dat kinderen tussen 0 en 6 jaar in goede gezondheid zijn en blijven; niet het verzorgen van zieke kinderen.

In Watermaal-Bosvoorde worden elke week twee raadplegingen georganiseerd  

 

Medische opvolging

na afspraak

Algemene opvolging (gewicht, opmeten, luisteren en raadgevingen) - zonder afspraak

Algemene opvolging kan ook op afspraak op andere tijdstippen van de week.

ONE Drie Linden
Drie Lindenstraat 125

donderdag,
9.30 u > 11.30 u

donderdag,
13.30 u > 15 u

ONE Kinderkribbe Roitelets
Winterkoninkjesstraat 15

dinsdag,
14 u > 16.30 u

dinsdag,
11.30 u > 13 u

 

Daarnaast biedt het ONE ook heel wat groepsactiviteiten aan zoals babymassage, hoe het kind dragen, (voor)leesuurtjes (samen met de gemeentelijke bibliotheken), oogtest. 

zie site: https://www.one.be/public/