Proef je speelplein!

De speeltuinen in Watermaal-Bosvoorde zijn heel populair en onlangs werden hier fruitbomen geplant. Een initiatief dat iedereen de gelegenheid biedt om te genieten van prachtige appels, pruimen, peren, kweeperen, bramen, rode bessen, bosbessen... en elkaar te ontmoeten tijdens het plukken!

Meer aandacht voor het milieu, maar ook voor de smaak is het doel van het project "Proef je speelplein", dat is opgezet door de diensten Transitie en Beplantingen. "We wilden de speeltuinen groener maken," legt Jean-Luc Serin, hoofd van de afdeling Beplantingen, uit. "Fruitbomen planten kadert in een educatieve visie voor kinderen. "

Zo werden deze winter dan ook 16 bomen en 44 kleine fruitbomen geplant op alle gemeentelijke speeltuinen. Deze zullen een mooie variëteit aan vruchten bieden. Bij de appels kunt u de smaak van de Red Delicious appel vergelijken met die van de Reine des Reinettes, de Cox’s Orange, de Jonagold of de sterappel. Wat de peren betreft, is onder meer gekozen voor de Jefkespeer of Beurré Chaboceau, de Conference en de Doyenné du Comice. Naast witte en rode aalbessen, zullen er ook zwarte aalbessen, verschillende soorten bosbessen en kweeperen zijn. Grote ontdekkingen in het vooruitzicht!

Vanaf deze zomer kan er worden geoogst van de kleine fruitbomen. Voor de grotere bomen is een beetje geduld vereist. Uiteindelijk zal, aangezien er verschillende soorten zijn, de oogst worden gespreid van juni tot eind oktober.

Zodra het fruit rijp is, kan iedereen zelf komen plukken, maar vergeet natuurlijk niet wat over te laten voor de anderen.