La Recyclerie1170

Een kringloopwinkel in Watermaal-Bosvoorde, op van nul afval naar duizend hulpbronnen!

Al meer dan 10 jaar organiseert Watermaal-Bosvoorde samen met zijn inwoners twee keer per jaar WeggeefActies en maandelijkse Repair Cafés, waardoor duizenden voorwerpen een tweede leven krijgen via donatie en reparatie.

Het succes van deze initiatieven heeft de huidige meerderheid ertoe aangezet om een permanente plaats in het leven te roepen voor deze activiteiten en die opleiding en professionele integratie integreert.

En zo werd op 1 juni 2021 de Recyclerie1170 geopend met twee ingangen : een op 67 Epiceastraat en een op 106 Vander Elststraat.

Hier vind je: 

  • Een ecologisch verantwoorde winkel met alledaagse voorwerpen en tweedehands kleding, maar ook lokale creaties gemaakt van gerecyclede en hergebruikte materialen; je kan er voorwerpen binnenbrengen die tegen betaalbare prijzen weer te koop worden aangeboden.
  • Reparatieworkshops voor het herstellen van alledaagse voorwerpen, maar ook naai- en fietsherstellingsworkshops.
    De diensten die hier worden aangeboden moeten gezien worden als aanvulling op de dienstverlening komende van de lokale verenigingen, winkeliers en ambachtslieden, en bevorderen de samenwerking.

De Recyclerie1170 staat voor engagement voor lokale, circulaire en duurzame consumptie en versterkt het verantwoord beheer van hulpbronnen en de strijd tegen klimaatverandering.

Een team enthousiaste vrijwilligers houdt de  Recyclerie1170 draaiende. Zij ontvangen, verkopen, sorteren en repareren spullen - er is voor elk wat wils! Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die dit geweldige initiatief mogelijk maken.

Dit project wordt gesteund door Leefmilieu Brussel.

La Recyclerie1170

Info? info@recyclerie1170.be - 02.305.45.59