Zwembad "Calypso"

Het zwembad, le Calypso, is gelegen in het Sportpark van de 3 Linden (Léopold Wienerlaan, 60 - 1170 Brussel).  Inlichtingen, T. 02.675.48.99 - accueil@parcsportif3tilleuls.be - Site: www.calypso2000.be.

De renovatie van de Calypso heeft het mogelijk gemaakt om het milieueffect en de energie factuur te verminderen alsook om het comfort van de zwemmers te verbeteren.

Oorspronkelijk was er bij de uitwerking van het project voorzien zonnepanelen te plaatsen. Gezien de slechte helling van het dak van het zwembad, is dat snel weinig rendabel gebleken. Daarom heeft de Gemeente voor cogénératie geopteerd. Dit soort systeem installeren, dat warmte en elektriciteit tegelijkertijd produceert, is een evidentie in een zwembad.

Daaraan voegen zich twee nieuwe condensatie verwarmingsketels aan de installatie, met een ventilatie systeem met terugwinning van warmte en een hele apparatuur die de warmte van het warm water dat in de riolen wordt ontruimd, evenals het herstel van het kuipgeheel, de omgeving en de douches, de renovatie van de vloerbedekking van de vestiaires, de vervanging van de quasi-totaliteit van de verlichting door economische lampen … Onze teams van gemeentearbeiders hebben eveneens de handen uit de mouwen gestoken en onder meer riolen en valse plafonds vernieuwd.