Wandeling rond het thema 14-18

Een audio begeleide wandeling verrijkt met talrijke illustraties.

Een aanrader!

Opdat de geschiedenis zou voortleven en om sporen na te laten, organiseert het Centrum voor Lokale Geschiedenis en Mémoire Vive van de vzw Vivre chez soi nu een luisterwandeling in Watermaal-Bosvoorde.

Deze bestaat uit 14 etappes en loopt van het stadhuis naar de tuinwijken, via de Terhulpesteenweg, het kerkhof, de Delleurlaan, de gemeenteschool...

De wandelaar wordt ondergedompeld in een ander tijdperk. Stemmen en geluiden weerklinken: een uitkijkpost met machinegeweren, de getuigenis van juffrouw Gifford, directrice van een internaat van het Charle Albertkasteel, de heldendaden van de verzetsstrijder Oscar Hernaalsteens of van de vliegenier Willy Coppens... We maken ook kennis met andere belangrijke personages zoals Dr. Antoine Depage, Zéphir Gobert, burgemeester Henri Delleur.

Aan het einde van de wandeling heeft de bezoeker heel wat vernomen over het dagelijks leven van de inwoners, de mobilisatie, de rekwisities, de bombardementen, de volkskeuken ...

Deze geluidswandeling kunt u gratis downloaden op uw tablet of smartphone via Google Play of de App StoreGeef "Watermaal-Bosvoorde 14-18".

Beschikbaar 7 dagen per week, 24u per dag.

Om alleen te doen, met familie, met vrienden...