Het Centrum voor Lokale Geschiedenis

Centrum Lokale Geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde
De Bron, Hertogendreef, 2
02.672.77.34

Het Centrum Lokale Geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde is het documentatiecentrum van de gemeente.

Met oude en meer recente documenten (meer dan 650 archiefdozen, kaarten en plannen, gemeentelijke informatiebladen, persartikels,…), diverse publicaties (boeken, cursussen, monografieën, tijdschriften,…) en een uitgebreide fototheek met meer dan 15.000 postkaarten, foto’s en andere iconografische documenten, allen gedigitaliseerd.

Het Centrum werd opgericht door de gemeente in 2005 met als doelstelling, het bewaren, promoten en doorgeven van de geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde.  Dit Centrum is een onderdeel van de dienst Cultuur.

Het Centrum staat in voor het organiseren van tentoonstellingen, animaties, wandelingen en helpt u met uw opzoekingen.

Het Centrum werkt nauw samen met diverse verenigingen van de gemeente die zich eveneens bezig houden met de geschiedenis en het geheugen.

De filosofie van het Centrum is er een die gebaseerd is op uitwisseling.

Laat het zeker niet na om even een bezoekje te brengen aan het documentatiecentrum en waarom ook niet ons deel te laten uitmaken van uw herinneringen of uw archieven.

Het Centrum Lokale Geschiedenis werkt samen met:

  • Mémoire Vive vzw die het geheugen en dus ook het verleden van ouderen vastlegt op video.  Internetsite : www.memoire-vive.be.  Mémoire Vive hangt af van de vzw "vivre chez soi", Weigeliasdreef, 36, 1170 Watermaal-Bosvoorde - 02.660.58.71 - http://www.vivrechezsoi.be/

  • Hisciwab: Histoire et sciences à Watermael-Boitsfort: vereniging die tot doel heeft het organiseren, gidsen en omkaderen van activiteiten in het domein van de wetenschappen, geschiedenis, opzoekingen, permanente opvoeding of de wetenschappelijke vulgarisatie die kunnen bijdragen tot de kennis van Watermaal-Bosvoorde.  Uitgever van de publicatie "Chroniques de Watermael-Boitsfort".  Charles Michielslaan, 178/28, 1170 Brussel - 02.672.29.72.