Ik doe mee !

 

Repair Café

Bent u een handige knutselaar en wilt u uw vaardigheden graag delen met anderen, dan bent u meer dan welkom! We zijn op zoek naar vrijwilligers die kleine huishoudtoestellen, fietsen, computers, printers enzovoort willen herstellen... Ook naaiwerk is een belangrijk onderdeel van het Repair Café. Beschikt u niet over deze vaardigheden, maar bent u gemotiveerd om te helpen? Sta dan in voor het onthaal van de bezoekers of help mee achter de bar. Het Repair Café heeft elke tweede zondag van de maand plaats in het station van Watermaal.

Contactpersoon: Dienst Duurzame Ontwikkeling – dddo1170@wb.irisnet.be

 

Schenkingsdag:

Sorteren, rangschikken, organiseren en mensen ontvangen: zijn dit taken die u graag uitvoert, dan bent u meer dan welkom om ons een handje te helpen tijdens de Geefmarkt! Drie dagen lang zorgen vrijwilligers ervoor dat de aangeboden objecten klaarliggen (woensdag van 14u tot 18u - donderdag van 17u tot 20u - vrijdag van 10u tot 15u). Op D-day (zaterdag van 13u tot 17u) staat u in voor het goede verloop van het evenement en zorgt u voor een goede sfeer door mensen te helpen een keuze te maken uit de voorwerpen en kleding... Dit evenement heeft twee keer per jaar plaats: er is een eerste editie in de lente en een tweede in de herfst.

Contactpersoon: Dienst Duurzame Ontwikkeling – dddo1170@wb.irisnet.be

 

Minder Mobielen Centrale:

Heeft u over een wagen? Heeft u een beetje - of veel - tijd ter beschikking? De MMC zoekt vrijwillige chauffeurs die met minder mobiele personen naar de dokter of naar een gemeentedienst rijden, mee boodschappen doen enzovoort (grotendeels in Brussel of de Rand). Hiervoor is een kilometervergoeding voorzien.

Contactpersoon: Dienst Sociaal Leven - 02.676.16.26 - cmm1170@wb.irisnet.be

 

Digitale Openbare Ruimte:

Indien de traditionele software en het internet geen geheimen voor u hebben, kunt u het team van vrijwilligers vervoegen. Samen geeft u les en geeft u uw kennis door aan personen voor wie dat nog Chinees is!

Contactpersoon: Informaticadienst – informatique1170@wb.irisnet.be

 

Buurthuis - Huiswerkschool:

  • Buurthuis Archiducs : Indien u een kind met leermoeilijkheden wenst te begeleiden en het binnen een veilig en harmonieus kader aan te moedigen bij het verkennen van zijn mogelijkheden en creativiteit, dan bent u hier aan het goede adres!

Contactpersoon: lescitesjardins@wb.irisnet.be

  • Buurthuis van de Dries: Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk:

 

Residentie voor Senioren:

Wij kunnen uw hulp altijd goed gebruiken:

  • in de eerste plaats om de cafetaria van de Woning van senioren open te houden.
  • om te helpen tijdens de maaltijden, maar ook tijdens de animatie die de bewoners wordt aangeboden.

Contactpersoon: Mevrouw Piron op het nummer 02/663.08.42.