Het mini-bos van Watermaal-Bosvoorde

Tijdens de eerste editie van het Participatiebudget hebben de inwoners van de gemeente gestemd voor het project minibos/CO2-put. De aanplant vond plaats op 11 en 12 februari 2022, op een terrein van 350 m2 langs de spoorlijn, achter het Technisch Centrum van de gemeente in de Lambert Vanderveldestraat. Vier klassen van de nabijgelegen school Les Cèdres en buurtbewoners hebben deelgenomen aan het planten van de 1050 bomen. Wij danken hen hartelijk!


Een 3 minuten durende samenvatting van deze twee dagen in beelden:


Aangezien het terrein niet toegankelijk is voor het publiek, is in de Brillantstraat, aan de andere kant van de spoorweg, een voorbeeld van een minibos van 4 m2 met een verklarend paneel geplaatst.


Watermaal-Bosvoorde heeft het voorrecht om aan de rand van het Zoniënwoud te liggen. De toename van de aanplant van bomen op zijn grondgebied kan gemakkelijk bijdragen tot de verbetering van een "groen netwerk" waardoor groene ruimten met elkaar in verbinding komen te staan en zo ver mogelijk in de stad doordringen om de gunstige effecten ervan voelbaar te maken.


Wij zullen regelmatig bezoeken aan de site organiseren voor geïnteresseerden, dus vul het volgende formulier in als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over het mini-bos.